HTML

Finn horgász

Nemrég költöztem Finnországba, remélem sok horgászélményben lesz részem amit ebben a blogban szeretnék megosztani.

Friss topikok

Linkblog

Első Finnoroszági év összfoglalója

2011.12.27. 19:30 Finnhorgasz

Lassan végetért a 2011-es esztendő és már igencsak rég számoltam be a horgászkalandjaimról. Pedig ebből akadt bőven az éve során. 

Hol is kezdjem, ott hagytam abba, hogy a Bodom tó környéke igen jó élmények színtere volt. Be is szereztem egy éves engedélyt és a családdal együtt sok kellemes órát töltöttünk a parton. Halak tekintetében nem volt túl bőkezű egy kisebb csukát adott még ki magából, sok keszeget és bodorkát. A nyár kezdetévél kiderült, hogy igen népszerű fürdőhely ami jelentősen rontotta a kapás esélyét.

Egy remek kis hely Helsinkiben található, Seurasaari szigetén. Itt két darab kilós csuka is: horogra akadt.

egyet igaz a bátyám húzott ki:

Következő hely Espooban, Otaniemi városrészben, ahol remek élmény volt 4 kiló vörösszárnyú keszeg horgászata sima úszós szerelékkel. A gyerekeknek különösen nagy élmény volt, hogy szó szerint egymás után jöttek a halak. 

 

A keszeg nagyon gyakran előfordul a part menti vizekben. Mindig azt gondoltam ezek a halak tavi környezetben fordulnak csak elő, a csukával együtt. Igaz a Balti tenger nem  annyira sós ezek a halak meg remekül alkalmazkodtak. Sajnos feeder botot nem hoztam magammal, de egy kicsit erősebb pergetőbottal és egy kisebb fenekező ólommal könnyen horgászható, de a képen látható matchúszóval is remekül lehet szórakozni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Íme itt van egy "rendes" keszeg is egyenesen a Finn öbölből:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő csuka története egy kicsivel érdekesebb. Éppen kelet Finnország körúton voltunk a családdal, Savonlinna meg a keleti tóvidéket jártuk be amikor pihenésképpen megálltunk egy rövid csatornánál ami 2 tavat kötött össze. Lesétáltam a partra és amint bepillantottam a vízbe egy 30-40 cm körüli csukát pillantottam meg. No akkor elő a pergető botot amit természetesen mindig magamnál hordok. 20 perc pergetés a következő eredménnyel zárult:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mivel méreten aluli volt, természetesen ment is vissza azonnal, de megtette kötelességét és garantálta a horgászélményt.
Egy rokona egy Mustio mellőli csatornából került elő a bátyám segítségével:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De ne feledkezzünk meg a sügérekről sem amik igen szép számban találhatók, ha jól tudom számszerint ők alkotják a legnagyobb populációt a finn vizekben:
 
 
Illetve egy másik sorstárs:
 
 
A 2011-es horgászengedélyem nemsokára lejár, december 31. egy szombati napra esik, száraz, igaz elég hűvös időt jósolnak. A tavak a szokatlanul meleg időjárás miatt nem fagytak be, lehet ki kellene használni az alkalmat...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finnhorgasz.blog.hu/api/trackback/id/tr363499836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása